zondag 31 oktober 2010

Goed weer, minder weer...

Zaterdag
Grampians NP deel II. Door een grondverschuiving was een deel van de Wonderland Loop gesloten, maar we konden toch nog een mooie wandeling maken naar de top van de Pinnacle ( machtig uitzichtpunt!). Ook de McKenzie Falls en -Balconnies wandelingen hebben we gedaan. 's Avonds zijn we de grens naar South Australia overgestoken: dit wil zeggen, stoppen vlak voor je de grens oversteekt en ALLES van groenten en fruit in de daarvoor voorziene vuilbak deponeren (op 'smokkelen' staan zeer strenge straffen).

Zondag
Een dagje cruisen door Coorong NP -stinky door de vele poelen en moerassen- met 's avonds diner bij zonsondergang aan Lake Albert, met pelikanen op de achtergrond (zie Facebookfoto's)

Maandag
Voormiddag = rijden, namiddag: beachtime in Noarlunga. 's Avonds: de (dure) Ferry naar Kangaroo Island (KI), rode billen insmeren (raad maar van wie) en voor het slapengaan nog even pinguinspotten aan de haven van Penneshaw.

Dinsdag
Dag I op KI. Eerste stop: Seal Bay. Hier hebben we massa's zeeleeuwen gezien, onder een redelijk bewolkte hemel gelukkig bleef het droog. Daarna: (poging tot) sandboarden op de witte duinen van Little Sahara, een bezoek aan Kelly's cave (een grot met mooie mieten en tieten), dan Admirals Arch: een limestone-brug met eronder en errond (stinky, stinky, stinky en ook nogal windy) zeeleeuwen en -honden en Cap du Couedic Lighthouse. Tot slot van de dag een "fotoshoot" aan de Remarkable Rocks, grote granietformaties met - je raadt het nooit- opmerkelijke vormen...

Woensdag
Dag II op KI. We begonnen de dag met de 'Old Fish Cannery'-trail, een korte wandeling aan American River. Daarna richting Kingscote voor in die volgorde: Fish and chips eten, gevolgd door bijtjes en schaapjes kijken. Het einde van de dag was het voederen van de pelikanen aan de pier van Kingscote.

Donderdag
Dag III op KI. Een moedige poging tot op het strand liggen aan Emu Bay, jammergenoeg stak de felle en frisse wind hier een stokje voor. In de namiddag namen we de ferry naar het vasteland en reden richting Adelaide. Daar was het dan weer broeierig warm en konden we op een terrasje van ons avondeten genieten om tegen 11u in tshirt, korte broek (voor Stijn), een kleedje (voor Leen) en slippers (voor beiden) een half uurtje terug te wandelen naar onze camper (zeg hier nooit mobilehome, ze verstaan je toch niet) op de camping.

Vrijdag
Citytrip in Adelaide, leuke stad - tot de regen met bakken uit de lucht begon te vallen. Dan maar in zeven haasten een paraplu gekocht en het Aboriginalcentre bezocht. In de late namiddag hebben we onze camper richting Barossa Valley gewend, DE wijnstreek van Australie. Voor we op de camping in Nuriootpa aankwamen eerst al een eerste wijndomein bezocht: dat van Jacob's Creek (voeren ook uit naar Belgie, vooral bekend van hun mousserende wijnen). Hier jammergenoeg niks geproefd wegens te laat. 

Zaterdag
Nog een poging ondernomen sportief te zijn en het nuttige aan  het aangename te paren: route via 8 wijnhuizen uitgestippeld en 2 fietsen gehuurd (in Oz is er een quasi nultolerantie voor Drunk Driving, directe intrekking van rijbewijs voor zes maanden, wat we niet wisten is dat je als fietser ook je rijbewijs -voor de auto dan- kan kwijtspelen). Uiteindelijk hebben we er slechts vier bezocht en zijn dan met een volle rugzak en maag (beide met wijn) richting camper teruggereden. Nadien ook nog per fiets inkopen gedaan - flink hè.

Zondag (vandaag)
We zijn begonnen aan het laatste deel van het campergedeelte van onze reis: richting Outback. In Port Augusta bezochten we het Outback Visitor Centre, om info te verzamelen en de permanente Outbackexpositie te bekijken. Daarna nog snel wat inkopen gedaan en dan: rijden maar!
Onderweg: levende en dode beesten (kangoeroe, schaap, koe, ondefinieerbaar,...) en de eerste echte road trains: triple en quadruple (3 en 4 aanhangers achter 1 trekker, zie foto op Facebook ) en blijkbaar durven ze hier tot vijf en zelfs zes aanhangers gaan!
 

Tot zover deze zever...
Tot de volgende keer, met meer... (weer, was't zeker Pientje?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten