vrijdag 22 oktober 2010

Oz wildlife: check!

Een kort overzicht van de eerste 5 dagen:

Maandag
Bezoek aan Melbourne: overdag citycruising, te voet en met de bus. De hoogtepunten: het Melbourne Cricket Stadium en dumplings eten in Chinatown. Trouwens: roeien doen ze ook in Melbourne.

Dinsdag
Camperpick-up bij Apollo en weg zijn wij... (we vroegen aan't reisburo een camper voor 3, was niet meer beschikbaar: gratis upgrade naar 4 persoons. Bleek dat Apollo een 6persoons klaarstaan had, voor dezelfde prijs. No worries mate!)
Eerste stop: Sovereign Hill (Ballarat). Een namiddagje goudzoekersgeschiedenis. 

Woensdag
De eerste dag Great Ocean Road, met onder andere:
Bells Beach (zie surfersfilm Point Break), kangoeroespotting aan het golfterrein van Lorne, bezoekje aan de watervallen Erskine Falls en Sheoak Falls, papegaaien en koala's in Kennet River (echt wild itt kangoeroes op golfterrein). Tenslotte nog een bezoek aan Cape Otway Lighthouse. Dit was jammergenoeg al gesloten. Onderweg zagen we nog koala's, zelfs zo dicht bij dat ze bijna in Leens nek zaten (we hebben foto's om dit te bewijzen!)

Donderdag
We zijn de 2e dag op de Great Ocean Road gestart met de Otway Fly Treetop Walk, een parcours op 25m hoogte tussen de boomtoppen van het regenwoud. Daarna: zandsteenrotsen langs de GOR: de Gibson Steps (minder bekend, maar magnifiek), de Twelve Apostles, Loch Ard Gorge en London Bridge. Nadien: uitrusten op het strand in Warnambool (de golven aan de Noordzeekust zijn watjes tov wat ze hier hebben!)

Vrijdag (vandaag)
Ritje richting Halls Gap in het midden van Grampians NP. Ter voorbereiding van wat morgen komt, deden we twee wandelingen van anderhalf uur: de beklimming van de Piccaninny en van (de zeer winderige) Mount William. Nadien een blitzbezoek aan Brambuk Cultural Centre (hopelijk morgen nog eens met wat meer tijd).
Nu net klaar met eten, terwijl een kudde kangoeroes (+30, minstens) hier op 5m van onze camper voorbij jumpt... (wees gerust, er zijn foto's van)

2 opmerkingen:

  1. Hey Stijn en Leen, ben benieuwd naar de foto's! Geniet er nog van en hou ons op de hoogte! En hopelijk zijn de kangoeroes daar voorzichtiger met hun kinderen dan dat Kurt de Kangoroo in Ierland was met mij! ;-)
    Kurt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Leen en Stijn, blij dat jullie volop genieten van al het moois dat jullie zien van in en uit de reuze-camper. Groetjes, mama en Eric

    BeantwoordenVerwijderen