zaterdag 16 oktober 2010

Live from Hongkong

Een eerste echte reisupdate... Momenteel zitten we op de luchthaven van Hongkong te wachten op onze derde vlucht van de dag - hoewel het al zondag is hebben we nog niet zoveel geslapen, het voelt dus nog steeds als zaterdag.
De reis begon met korte trip van Zaventem naar London Heathrow (70'). Na onze landing in London zagen we dat Leen en ik volgens de boardingpasses niet naast elkaar gingen zitten tijdens de langste vlucht, we zaten zelfs niet op de zelfde rij... Na een beetje aandringen ("het is onze huwelijksreis, jullie gaan ons toch geen 11u uit elkaar halen"), bleek het toch mogelijk om twee plaatsen naast elkaar te krijgen, een upgrade zat er echter niet in...
Na het iets langere deel van Heathrow naar Hongkong (660' en iets meer dan 10 000km), heeft een van de fuelkleppen van het vliegtuig besloten om er mee op te houden. Het is nu dus wachten tot de spareparts geplaatst en getest zijn, men vertelt ons dat het ongeveer een uurtje zal duren.
Vanuit Hongkong gaat het nu naar Melbourne, een achttal uur vliegen, en nu mogen we wel direct naast elkaar zitten. Als alles vlot verloopt zouden we tegen 22u moeten landen (door het zomeruur dat in Australiƫ vroeger van start gaat dan het Belgische winteruur, bedraagt het tijdsverschil met Belgiƫ negen uur).
De eerste foto's zijn op Facebook te vinden.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Wij zijn reeds gestart met jullie te volgen via de blog. Superleuk idee de blog. En gelukkig konden jullie naast elkaar zitten. Nog veel reisplezier en tot mails

    Groetje
    Anja Verheecke en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Leen en Stijn,
    Leuk dat we jullie kunnen volgen op jullie trip Down Under. Geniet met volle teugen. Tot mails.
    Mama en Eric

    BeantwoordenVerwijderen